Работа в екип

Какво означава екипът да е добър? Какво означава екипна съвместимост? Усещането за екип е свързано със самоорганизирането на групата. Но как става това? Как от една група се прави „отбор”? Психологическата подготовка за изграждането на екипната съвместимост е част от вашата екипировка. Интересна екипировка – не само, че не тежи, но е невидима, а може и да действа.

Всички сме наясно, че наличието на екипна съвместимост не е панацея. За да работи един екип възможно най-ефективно, са необходими много неща. Но със сигурност знаем, че доверието между хората, способността им да се разбират и да общуват добре е най–важното условие за постигане ефективност при изпълнението на задачи и осъществяване на цели. Наясно сме, че Вие притежавате ваш опит и ние нямаме намерение да го поправяме, а само да добавим още някои неща към него.

Обучението дава възможност за усъвършенстване на невербалното синхронизиране между вас, което е в основата на усещанията, а те са важни за комуникативните ви умения и самоорганизирането на екипа. Опознаването и разбирането на взаимозависимостта между вас е свързано с доверието, което се изгражда в процеса на работата.

Тренингът „Работа в екип” е насочен главно към управленски персонал, притежаващ спокоен ум, осъзнатост и целящ  навременен, удовлетворяващ резултат от съвместната дейност. Също така и към творчески ориентирани екипи, чиято  съвместност е от изключително значение за крайния резултат.

Цели на тренинга:

  • Да се усети значимостта на екипната съвместимост на ниво мислене и  поведение;
  • Да се усъвършенстват способностите на участниците да се самоорганизират за действие;
  • Да развият комуникативни умения за вземане на решения.
error: Съдържанието не може да се копира.