Изграждане умения по ключови компетентности чрез НЛП

  • Начало
  • Изграждане умения по ключови компетентности чрез НЛП

Инфо за програма: Познания за същността на компетентностите. Познавайки своите  силни презентаторни  умения и своята лична енергия и познавайки основните репрезантационни системи ние ще достигнем до цялата група деца. Развивайки специфични за дисциплината умения ние развиваме и нашите  поведенчески („меки“)умения, както и  усвояване на основни техники за тяхното дефиниране и трениране.

Животът е серия от малки решения. Всяко едно само по себе си изглежда незначително, но взети заедно, се натрупват. Всяко едно от тях е важно. Цял един живот може да бъде променен с едно на пръв поглед малко решение. Всичко, което правим, всяко малко решение има определна цел. Поемането на отговорност за собствения ви живот означава да се водите от вашето собствено намерение и да си поставяте цели, да не оставяте другите да го правят вместо вас.

Какво общо има коучингът с мечтите? Коучингът е насочен към промяна, към случването на промяната. Коучът е магьосник на промяната, който взема картите, които държите, и ви помага да изиграете вашата ръка по-добре или понякога да смените правилата на играта, или да намерите по-добра игра.

Коучът е не само магьосник на промяната, но и борец за свобода.

Свободата има две измерения: освобождаване от нещо и свободата да правиш нещо.

Помислете за живота си като за пътуване – не знаете накъде сте се запътили, но пейзажът е приятен. След известно време картините край пътя започват да се повтарят. В следващия момент едно и също нещо се появява отново. След това стигате до разклонение. Всъщност по пътя е имало много разклонения, но вие не сте ги забелязали. Или ако сте, сте ги игнорирали, придържайки се към комфорта на познатия маршрут.

Нашите мечти оформят нашите цели и нашите цели очертават нашия живот.

Коучът ни помага да постигнем целите си.

Враговете на свободата са навиците, които ни пречат да се променим.

Средата, която ни заобикаля, приятелите и семейството ни подсилват нашите навици.

Коучингът, както и НЛП, изгражда умения. Той включва четири от основните НЛП презумпции.

  1. Всеки има ресурсите, от които се нуждае, или може да ги придобие.
  2. Хората правят най-добрия възможен избор в даден момент.
  3. Човешкото поведение има цел.
  4. Ако искаш да разбереш, действай.

Изследване на  настоящето и прожектиране на бъдещето

Целта е мечта с крака. Какво означава това?

Целите са това, което ни движи напред. Те са това, което искаме. Защо например ставаме сутрин от леглото? Защото искаме нещо. То може да бъде тривиално като закуска. Когато си поставяте цел, тя трябва да си струва – трябва да изразява вашите ценности, в противен случай защо изобщо си я поставяте.

error: Съдържанието не може да се копира.