Как да работим с хиперактивни деца

  • Начало
  • Как да работим с хиперактивни деца

Случвало ли ви се е да присъствате на сцена в клас, в която едно дете пищи, реве, рита, блъска и никой не е в състояние да го укроти? Факт е, че детето шокира с поведението си навсякъде и по всяко време и не на последно място – в училище.

Главният въпрос, на който искате да получите отговор, е дали „немирното”, „невнимателното” и „непослушно” дете  „не иска” или „не може” да се държи така, както се очаква от него.

Хиперактивността (повишена, извънредна активност) на детето и свързаните с нея нарушения в поведението, представляват не само причина за недоволството на учители и родители, но и за сериозни училищни трудности, с които се сблъскват децата още в първите дни след прекрачване прага на училището.

В програмата на обучението „Как да работим с хиперактивни деца?” се включва:

– Същностна характеристика на хиперактивността;

– Симптоматика и как да разпознаем хиперактивните деца;

– Практически насоки за работа с хиперактивните деца;

– Ефективни методи  които можете да използвате във Вашата практика.

Програмата на обучението  „Как да работим с хиперактивни деца?” е изцяло с практическа насоченост. Придобивате  умения, а не само пасивни знания. Преодоляването на трудностите в работата с хиперактивните деца води до удовлетворителни резултати в очакваното им развитие в педагогическия процес.

error: Съдържанието не може да се копира.